Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γι όλα τα κακώς κείμενα φταίει ο παράγοντας: ΧΡΗΜΑ!!!!

Παρακολουθώ με σχετική έκπληξη, ακόμα κι εγώ, που είχα συμμετοχή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, τον ατέλειωτο κατάλογο ονομάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Δεν φανταζόμουν ότι τόσοι πολλοί και επώνυμοι συμμετείχαν ο καθένας με το ποσοστό που του αναλογεί, στο στήσιμο παιχνιδιών, στον απίστευτα εύκολο και γρήγορο πλουτισμό μέσω του παράνομου στοιχήματος.
Τελικά για όλα τα στραβά που συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα, για όλες τις δυσλειτουργίες, τις κακοδιαχειρίσεις, τις παράνομες θέσεις, την αναξιοκρατία, την ανομία και την ατιμωρησία, την κακή λειτουργία φορέων και οργάνων, την ασυδωσία κάθε είδους, ευθύνεται ο παράγοντας "χρήμα".
Αυτό το διαβολεμένο εργαλείο που αναδείχθηκε σε ύψιστο μέσο επιβολής, υποβολής και καταξίωσης, από "μικρότητες", "κατωτερότητες", "ανωμαλότητες" προσώπων και προσωπείων,  τόσο προς το εγώ τους όσο και προς κάθε επίπεδο και έκφανση της ελληνικής κοινωνίας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω να απαξιωθούν διαχρονικές αξίες βασικών πυλώνων του κοινωνικού ιστού όπως η εντιμότητα, η ηθική, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η παιδεία γενικά και ειδικά, η κατάρτιση, η προσωπικότητα, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη ακόμα και η αγάπη, αξίες που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο, θεσμοί που διαβρώθηκαν κι αυτοί από το εύκολο χρήμα και την αξία που δόθηκε σ' αυτό σε βάθος χρόνων. 
Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός της σημερινής κατάντιας της ελληνικής οικονομίας, απόρροια όλων των σαθρών καταστάσεων και της ανυπαρξίας δομών κι υποδομών πάσης φύσεωςτου κράτους, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης όλων των παραπάνω αξιών; 
Μήπως είναι τυχαίο γεγονός η ευμάρεια της πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού σε απίστευτα επίπεδα κυρίως λόγω των υπέρογκων και συνεχών ευρωπαϊκών κονδυλίων στήριξης κυρίως μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;  
Μήπως αποτελεί καινοφανή διαπίστωση η ανάδειξη κυρίως των "φελλών" αλλά πλουσίων σε κοινωνικά αξιώματα πάσης φύσεως και μορφής; Δεν νομίζω Τάκη.
Ο εύκολος και υπέρμετρος πλουτισμός δημιούργησε υψηλότατα επίπεδα κομπορρημοσύνης και μεγαλομανίας ανθρώπων με μεγάλα κενά "αρχών" και "αξιών".
Ας αδράξουμε, έστω και τώρα την ευκαιρία, με αφορμή την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και οσονούπω του λαού, προκειμένου, όχι για να γλυτώσουμε την οικονομική χρεωκοπία, όσο για να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας, να ανασύρουμε τις αξίες μας, να επαναδημιουργήσουμε τον πολιτισμό μας και να μην οδηγηθούμε εκεί που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε εδώ και χρόνια.... στην ηθική χρεωκοπία μας. 
Αν δεν χρεωκοπήσουμε ηθικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε και οικονομικά.
Ο νοών νοείτω.




Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Χώρα ελλειμμάτων πάσης φύσεως : Ελλάδα, αγανακτισμένοι πάσης φύσεως Έλληνες γρηγορείτε!!!

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από πλήθος αρνητικών ειδήσεων σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την αδυναμία της να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της. 
Η αδυναμία αυτή εστιάζεται κυρίως στις αλλαγές και στο χρόνο που γίνονται ή δεν γίνονται και χρειάζεται,  προκειμένου να δημιουργήσει το κράτος προοπτικές ανάπτυξης, συγκρότησης, σύνθεσης και καλής λειτουργίας, δεδομένα που μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ή αν υπήρξαν ποτέ, χάθηκαν σε βάθος χρόνου.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι φυσικό να άγγιξε άπαντες και κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες που την αποτελούν, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα. Όμως αναρωτιέται κανείς γιατί εδώ το πρόβλημα είναι πιο έντονο; 
Διότι εδώ δυστυχώς ταλανιζόμαστε από πλήθος άλλων ελλειμμάτων που επιτείνουν την οικονομική δυσπραγία. 
Έλλειμμα παιδείας άρα και έλλειμμα ηθικής, έλλειμμα αρετής αλλά και έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης, έλλειμμα κοινωνικής συνοχής, έλλειμμα υγείας, έλλειμμα ισονομίας, έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, έλλειμμα αξιοκρατίας, έλλειμμα κρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, έλλειμμα κοινωνικού κράτους.
Πολλά τα ελλείμματα και χωρίς διάθεση, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς χρήματα δυσχεραίνεται η εξεύρεση ικανών λύσεων, προκειμένου να ισοσκελιστούν. Χώρα ελλειμμάτων πάσης φύσεως η Ελλάδα.
Οι ανοχές και οι αντοχές των πολιτών πολλές αλλά και οι ευθύνες μας ακόμα περισσότερες. 
Ευθυνόμαστε όλοι για την κατάσταση που έφτασε η χώρα. Όχι για τα οικονομικά ελλείμματα. Αυτά είναι ευθύνη και αποτέλεσμα του σάπιου πολιτικού συστήματος.   Για τα άλλα ελλείμματα ευθυνόμαστε, γι' αυτά που δημιούργησε το σάπιο πολιτικό σύστημα, εκθρέφοντας μια κοινωνία ανεκτική, μια κοινωνία συναλλαγής και εύκολου προσπορισμού με την παροχή σωρείας ξένων δανείων και επιδοτήσεων, εξασφαλίζοντας την ανοχή και δημιουργώντας συνενοχή με τη συμμετοχή της.
Ευθυνόμαστε και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε και το αποδεχθούμε, τόσο πιο σύντομα θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να τα αλλάξουμε πραγματικά όλαααα.
Προς το παρόν, αντέχουμε ακόμα μάτια μου, όπως λέει κι ο Παπακωνσταντίνου, όχι αυτός ο περαστικός, ο καθοδηγούμενος, ο άλλος ο διαχρονικός, ο δικός μας ο Βασίλης.
Αντέχουμε και θα παλέψουμε, αρκεί να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε, ακόμα καλύτερα, τα υπόλοιπα ελλείμματα μας εκτός από τα οικονομικά. 
Ώρα είναι, ποτέ δεν είναι αργά, εξάλλου... ουδέν κακόν αμιγές καλού όπως λέει και το αρχαίο ρητό, ίσως φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τις επόμενες γενιές.
Ίσως ως αγανακτισμένοι με τους άλλους και με τους εαυτούς μας, βρούμε τον δρόμο για την διέξοδο, για την ανάταση, για την ανάσταση της χώρας και ημών των ιδίων.
Αγανακτισμένοι πάσης φύσεως Έλληνες,  γρηγορείτε !!!