Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΤΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΙΣΧΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ

Φίλες και φίλοι,
Λίγες σκέψεις πριν πάμε όλοι στην κάλπη.
Κάθε τέτοια εποχή, εποχή εκλογών, έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, μόνο που δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκετά καλά.
ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ κι όχι εμείς αυτούς.
Κάθε εκλογές, όποιες κι αν είναι αυτές, εμείς είμαστε οι ισχυροί κι οι έχοντες εξουσία, οι ανίσχυροι.
Για μια μέρα, κάθε φορά, έχουμε την τύχη στα χέρια μας.
Κι όμως, τις περισσότερες φορές τη σπαταλάμε άμυαλα, επιπόλαια.
Σε λίγες ώρες ξημερώνει και φτάνει αυτή η στιγμή, η στιγμή η δική μας.
Η στιγμή να μιλήσει ο λαός. Ο λαός χειραγωγείται; Ναι. Παραπλανείται; Ναι.
Κοροϊδεύεται; Σαφώς ναι. Ο λαός όμως αυτή τη μέρα και κάθε μέρα, αν θέλει, έχει τη δύναμη.
Ας το καταλάβουμε κάποτε αυτό κι ας πάρουμε τις σωστές αποφάσεις προς όφελος όλων μας,
προς όφελος της χώρας.
Σε λίγες ώρες θα μπούμε πίσω απ' το παραβάν.
Ας ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΟΥΜΕ απ' όσους είχαν χρήματα και διαφημίστηκαν και προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ. Ας ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ που έγινε ή δεν έγινε στους Δήμους μας κι ας ψηφίσουμε αυτούς που πραγματικά αξίζουν, που πραγματικά μπορούν, που έχουμε αποδείξεις για το έργο, την τιμιότητα τους, την πορεία τους.
Στην Περιφέρεια και στις Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή ας δώσουμε ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !!!
Συνετή, συνειδητή, ισχυρή ψήφο αύριο και την επόμενη Κυριακή φίλοι μου.
Εμείς είμαστε οι πολλοί κι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία που ζούμε.
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ !!!
Καλή ψήφο.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

 
Καλό μήνα σε όλους.
Η Πρωτομαγιά σήμερα έχει διττό συμβολισμό. Απ' τη μία φέρνει από τα αρχαία χρόνια τον συμβολισμό της άνοιξης, της ευφορίας, της ελπίδας κι απ' την άλλη με τις αντίστοιχες έννοιες να αναζητούνται, να επιδιώκονται, να κατακτώνται, τον συμβολισμό των αγώνων των εργατών.
Η Πρωτομαγιά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας, να αφυπνιστούμε εν όψει των επικείμενων εκλογών. Οι κρατούντες μας έχουν σκόπιμα υπνωτίσει. Μας κρατούν σε καταστολή με τη βοήθεια των ΜΜΕ και μας αποχαυνώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, ώστε την κρίσιμη ώρα, την μοναδική ώρα που έχουμε πραγματικά τη δύναμη στα χέρια μας, την ώρα της επιλογής στην κάλπη, να είμαστε πλήρως αποπροσανατολισμένοι και να μπορέσουν να μας κατευθύνουν τεχνηέντως σε ψήφο που δεν θα επηρεάζει τη θέση τους, την κυριαρχία τους, τη βολή τους.
Η συγκεκριμένη χαλάρωση λόγω και της καθημερινότητας, έχει επέλθει λίγο ή πολύ σε όλους μας. Δεν βρισκόμαστε αποκομμένοι από την κοινωνία, ζούμε κι αναπνέουμε μέσα σ' αυτήν κι επηρεαζόμαστε άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο όλοι μας.
Έχοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μου, που οργίζεται από τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, την τελευταία 5ετία περισσότερο και που εκδηλώνω την οργή μου ποικιλοτρόπως, κυρίως όμως μέσα από το παρόν blog μου με τα γραφόμενα μου, διαπιστώνω ότι μέσα στο 2014 δεν έχω γράψει ΤΙΠΟΤΑ. Τυχαίοο; Δεν νομίζω, όπως λέει και το σχετικό slogan. Έχω επηρεαστεί κι εγώ όπως φάνηκε απ' την απραξία της γραφής μου, απ' αυτή την εντέχνως διαμορφωθείσα κατάσταση.
Μήπως  τελικά όλα βαίνουν καλώς, μήπως περάσαμε την κρίση κι έρχεται η ανάπτυξη κι αδίκως φωνάζαμε και οργιζόμασταν; Όλα όσα έγιναν ήταν προς όφελος μας και δεν το βλέπαμε οι κοντόφθαλμοι;
Ας μην εθελοτυφλούμε μέρα που είναι. Ας αφυπνιστούμε, όπως έκανα εγώ πρωί πρωί κι η μέρα με παρακίνησε να γράψω το παρόν κείμενο.
Ας αναλογιστούμε την κατάσταση της κοινωνίας μας σήμερα και στο παρελθόν.
Ας σκεφτούμε τη ζωή μας σήμερα και χθες. Πόσα ταξίδια πηγαίναμε και πόσα πάμε; Πόσες φορές βρισκόμασταν με φίλους για φαγητό στο σπίτι ή έξω και πόσο βλέπουμε τους φίλους μας σήμερα; Πόσο εμείς οι ίδιοι απολαμβάνουμε μικρά καθημερινά πράγματα σήμερα και πόσο στο παρελθόν; Πόσο ανταποκρινόμασταν στις υποχρεώσεις μας και πόσο αδυνατούμε σήμερα; Πόσα καταστήματα είναι κλειστά σήμερα και πόσα χθες; Πόσοι άνεργοι ήταν χθες και πόσοι σήμερα; Πόσοι από μας έχασαν τη δουλειά τους και ίσως και τις οικογένειες τους και τους συντρόφους τους; Πόσους αστέγους βλέπουμε καθημερινά και πόσοι ψάχνουν στα σκουπίδια; Φαινόμενα αδιανόητα πριν από μερικά χρόνια. Πόσοι σιτίζονται από τα κοινωνικά συσσίτια του Δήμου, της Εκκλησίας και άλλων φορέων; Πόσες αυτοκτονίες λόγω ανέχειας ή αδυναμίας ανταπόκρισης στα νέα δεδομένα έχουν γίνει στο παρελθόν και μέχρι σήμερα;
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ύψιστο ηθικό δεδομένο που δεν υφίσταται σήμερα. Η οικονομική κατάσταση της μεγάλης μερίδας των πολιτών έχει μεταβληθεί προς το χειρότερο, βίαια και άδικα ενώ η προνομιούχος τάξη των κρατούντων δεν έχει στερηθεί σχεδόν τίποτα από τα προνόμια και τον τρόπο ζωής του παρελθόντος. Γιατί να το κάνει άλλωστε αφού μπορεί να επιρρίπτει κάθε λογής οικονομικό βάρος στις πλάτες  των υπολοίπων;
Έρχεται η ώρα της κρίσης όμως κι ας δώσουμε το μήνυμα που θέλουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε αν πραγματικά ξυπνήσουμε και δεν παραμείνουμε στο λήθαργο που έχουμε πέσει.
Η Πρωτομαγιά και ιδιαίτερα η Εργατική Πρωτομαγιά που ως γνωστόν δεν είναι αργία, είναι απεργία, ας είναι το έναυσμα για νέους αγώνες και προετοιμασία μας για μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται τις ζωές μας, στις κάλπες που θα στηθούν σε τρεις βδομάδες από τώρα.
Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ένα σφοδρό χαστούκι, σ' αυτούς που διέλυσαν και συνεχίζουν να διαλύουν τις ζωές μας, στο οικονομικό - τραπεζικό κατεστημένο που αδηφάγο κατασπαράζει ολοένα και περισσότερο τις σάρκες μας.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΙΚΗ,
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!!!