Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Το σύστημα είναι ένοχο ή μήπως ένοχοι είμαστε εμείς....του συστήματος;Παρατηρείς με προσοχή όλα τα παραπάνω καλόπαιδα και σίγουρα αν έχεις στοιχειώδη λογική....αρχίζεις και τα χάνεις!!!!
Αναρωτιέσαι συνεχώς, μόνος σου, μέσα σου, σε συζητήσεις με τους γύρω σου, σε παρέες, στη δουλειά, παντού, αναρωτιέσαι αν είσαι ξύπνιος ή κοιμάσαι, αν πράγματι έχουν συμβεί όλα αυτά ή όχι, αν τους ψήφισες κι αν τους πίστεψες, αν έπεσες ξανά και ξανά στο ίδιο λάθος πιστεύοντας τους, αναζητώντας απεγνωσμένα ελπίδα σωτηρίας για σένα, για τον τόπο σου, για το μέλλον όλων μας....
Τρελαίνεσαι πραγματικά αν αναλύσεις και σκεφτείς σοβαρά τι σου έχουν πει, πόσο έχεις πιστέψει, πόσο έχεις ελπίσει, τι έχεις ψηφίσει.
Μετά ως αντίδοτο στην επερχόμενη τρέλα σου, λες στον εαυτό σου: "δεν γινόταν αλλιώς, έτσι όπως τα λένε είναι, έχουν δίκιο, δεν μπορεί τόσα εκατομμύρια κόσμος να κάνει λάθος, είναι σοφός λαός ο ελληνικός, καλά τα πάνε, εμείς φταίμε για όλα, καλά να πάθουμε, μαζί τα φάγαμε, θα φύγουμε απ'  την κρίση σύντομα, επιτέλους αριστερή κυβέρνηση, οι άλλοι άχρηστοι, αυτοί μας έσωσαν, μας σώζουν, τους χτυπάνε γιατί δεν είναι στο σύστημα" ............
Μετά ξυπνάς, παραδέχεσαι πόσο αριστουργηματικά στη στήσανε για άλλη μια φορά, πόσο αριστοτεχνικά στη στήνουν τόσα χρόνια, πως είσαι στο σύστημα κι εσύ, όπως κι ο Αλέξης και τότε το ξέρεις πια....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Εκτός αν πάψεις να δέχεσαι, να συμβιβάζεσαι, να αποδέχεσαι, να καταδέχεσαι, να συναινείς, να υπομένεις, να περιμένεις, να μοιρολατρείς, να παίρνεις ό,τι σου δίνουν, να νομίζεις ότι ωφελείσαι κι εσύ, να είσαι το σύστημα, να είσαι στο σύστημα κι εσύ αλλάαα....
Αντέχεις;
Ένοχο το σύστημα, ένοχοι κι εμείς.
Γιατί τα γράφεις όλα αυτά; Θα αναρωτηθεί κάποιος.....για να τα διαβάζω και να νομίζω ότι μπορώ να επαναστατήσω, να νομίζω ότι αντιδρώ, να νομίζω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, να αυταπατώμαι, γι' αυτό.
Πόσο συγχυσμένος, πόσο θυμωμένος, εξαπατημένος, πόσο βλάκας νιώθω....το δείχνει η απουσία καταγραφής σκέψεων εδώ στο blog μου για πάνω από μισό χρόνο.
Περαστικά μου.
Ένοχος ο κατηγορούμενος....όπως το Σύστημα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου