Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γι όλα τα κακώς κείμενα φταίει ο παράγοντας: ΧΡΗΜΑ!!!!

Παρακολουθώ με σχετική έκπληξη, ακόμα κι εγώ, που είχα συμμετοχή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, τον ατέλειωτο κατάλογο ονομάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Δεν φανταζόμουν ότι τόσοι πολλοί και επώνυμοι συμμετείχαν ο καθένας με το ποσοστό που του αναλογεί, στο στήσιμο παιχνιδιών, στον απίστευτα εύκολο και γρήγορο πλουτισμό μέσω του παράνομου στοιχήματος.
Τελικά για όλα τα στραβά που συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα, για όλες τις δυσλειτουργίες, τις κακοδιαχειρίσεις, τις παράνομες θέσεις, την αναξιοκρατία, την ανομία και την ατιμωρησία, την κακή λειτουργία φορέων και οργάνων, την ασυδωσία κάθε είδους, ευθύνεται ο παράγοντας "χρήμα".
Αυτό το διαβολεμένο εργαλείο που αναδείχθηκε σε ύψιστο μέσο επιβολής, υποβολής και καταξίωσης, από "μικρότητες", "κατωτερότητες", "ανωμαλότητες" προσώπων και προσωπείων,  τόσο προς το εγώ τους όσο και προς κάθε επίπεδο και έκφανση της ελληνικής κοινωνίας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω να απαξιωθούν διαχρονικές αξίες βασικών πυλώνων του κοινωνικού ιστού όπως η εντιμότητα, η ηθική, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η παιδεία γενικά και ειδικά, η κατάρτιση, η προσωπικότητα, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη ακόμα και η αγάπη, αξίες που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο, θεσμοί που διαβρώθηκαν κι αυτοί από το εύκολο χρήμα και την αξία που δόθηκε σ' αυτό σε βάθος χρόνων. 
Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός της σημερινής κατάντιας της ελληνικής οικονομίας, απόρροια όλων των σαθρών καταστάσεων και της ανυπαρξίας δομών κι υποδομών πάσης φύσεωςτου κράτους, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης όλων των παραπάνω αξιών; 
Μήπως είναι τυχαίο γεγονός η ευμάρεια της πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού σε απίστευτα επίπεδα κυρίως λόγω των υπέρογκων και συνεχών ευρωπαϊκών κονδυλίων στήριξης κυρίως μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;  
Μήπως αποτελεί καινοφανή διαπίστωση η ανάδειξη κυρίως των "φελλών" αλλά πλουσίων σε κοινωνικά αξιώματα πάσης φύσεως και μορφής; Δεν νομίζω Τάκη.
Ο εύκολος και υπέρμετρος πλουτισμός δημιούργησε υψηλότατα επίπεδα κομπορρημοσύνης και μεγαλομανίας ανθρώπων με μεγάλα κενά "αρχών" και "αξιών".
Ας αδράξουμε, έστω και τώρα την ευκαιρία, με αφορμή την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και οσονούπω του λαού, προκειμένου, όχι για να γλυτώσουμε την οικονομική χρεωκοπία, όσο για να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας, να ανασύρουμε τις αξίες μας, να επαναδημιουργήσουμε τον πολιτισμό μας και να μην οδηγηθούμε εκεί που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε εδώ και χρόνια.... στην ηθική χρεωκοπία μας. 
Αν δεν χρεωκοπήσουμε ηθικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε και οικονομικά.
Ο νοών νοείτω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου