Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κοινωνία σε αναβρασμό!!! Αποτέλεσμα;


Η κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό, έτοιμη να εκραγεί με κάθε πιθανό αποτέλεσμα . Η ανέχεια, η αίσθηση της αδικίας, της ανισότητας, της ανομίας, του εμπαιγμού, είναι τόσο έντονες,  που δημιουργούν ένα κλίμα άρνησης επί παντός επιστητού. Αποτέλεσμα των αποφάσεων μιας Κυβέρνησης που δείχνει να θέλει αλλά να μην μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Μιας Κυβέρνησης που παίρνει μέτρα για να παίρνει επί δικαίων και αδίκων. Μιας Κυβέρνησης που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Μιας κυβέρνησης που δείχνει μέρα με τη μέρα ότι  δεν θέλει  τελικά παρά δεν μπορεί να το κάνει. Δεν θέλει καθώς είναι εξαρτημένη, εγκλωβισμένη στα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας. 
 Ένα Κράτος, όπως και μια οικογένεια, βιώνει μεγάλες εντάσεις και αναταραχές στους κόλπους του όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη οικονομική  δυνατότητα να ζει μέσα στην ευμάρεια.
Αγανακτισμένοι πολίτες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας(19/10/2011)













Όταν βλέπεις την κρίση να χτυπάει την πόρτα παγκοσμίως κι εσύ ανήσυχος  ρωτάς τον διαχειριστή των οικονομικών σου (στην οικογένεια συνήθως ο σύζυγος, στο Κράτος ο πρωθυπουργός) αν θα έχουμε πρόβλημα κι αυτός σου απαντά: "λεφτά υπάρχουν", τότε κι εσύ μένεις ήσυχος και κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου ενώ έξω γίνεται χαλασμός. Κι όταν έρχεται η στιγμή της αλήθειας, τότε η απογοήτευση σου είναι διπλή, μία για την κατάστση που βρίσκεσαι άθελα σου και μία για τα ψέματα που  έχαβες τόσα χρόνια!!! Έχεις ευθύνη όμως σε  ποιους άφηνες τόσα χρόνια την διαχείριση. Τεράστια  ευθύνη, διότι έκανες τα στραβά μάτια στα μεγάλα φαγοπότια και στις κάθε λογής ατασθαλίες τους κ αυτοί με την σειρά τους για να σε ανταμείψουν, για να σου κλείνουν το στόμα, σου αγόραζαν ό,τι ήθελες. Ζούσες όπως  ο εργοστασιάρχης ενώ ήσουν εργάτης και το ξερες (αφορά μόνο αυτούς που έζησαν με ξένα και δανεικά, όχι όλους). Τώρα μην αγανακτείς, ήρθε η ώρα να πληρώσεις ή να τα δώσεις πίσω (αφορά μόνο αυτούς που έζησαν με ξένα και δανεικά, όχι όλους).
Έλα όμως που ο σημερινός διαχειριστής, που λεει ότι προσπαθεί να βάλει μια τάξη, τα ζητάει απ' όλους κι όχι απ' αυτούς που πρέπει. Εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί της υπόθεσης.
Αυτή είναι η σημερινή αδικία που αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης, ο μισθοσυντήρητος,    ο  άνεργος, ο συνταξιούχος,  καθώς βλέπει πλήθος μέτρων οριζόντιας βάσης και αναποτελεσματικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της τιμωρίας των μεγαλοκαρχαρίων, της δήμευσης περιουσιών, του εγκλεισμού στην φυλακή των κάθε λογής προσώπων που έβλαψαν σε μέγιστο βαθμό την Ελληνική Οικονομία και δη το Ελληνικό Κράτος. Το ζωνάρι σφίγγει όλο και περισσότερο και σε λίγο πάρα πολλοί δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Κάποιος πρέπει να αφουγκραστεί την κραυγή  και την αγωνία αυτού του λαού και να αντιληφθεί την κατάσταση πριν να είναι αργά για όλους μας.
Σήμερα είναι κλειστά τα πάντα. Δημόσιες  Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, Τράπεζες, Μέσα Συγκοινωνίας, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Σχολεία ακόμα και τα περίπτερα!!!
Στο Σύνταγμα σήμερα διαδήλωσε μια λαοθάλασσα πάνω από 150.000 άτομα, όλη η Πάτρα δηλαδή χωρίς τα περίχωρα!!!  Αντιδράσεις  υπάρχουν και στο εξωτερικό όχι μόνο εδώ, απλά εδώ βιώνεται πιο έντονα το πρόβλημα λόγω και της ανυπαρξίας δίκαιου και κοινωνικού Κράτους.
Κανείς δεν συγκινείται; Κανείς δεν βλέπει που οδεύουμε;
Μακάρι να ξυπνήσουν οι ιθύνοντες, Έλληνες και ξένοι, διότι διαφορετικά φοβάμαι θα ζήσουμε πρωτόγνωρες  και άσχημες  καταστάσεις.
Μακάρι αυτές οι τελευταίες αντιδράσεις του κόσμου, να φέρουν αποτέλεσμα πριν να είναι πια αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου