Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το "Πολυτεχνείο" πιο επίκαιρο από ποτέ



Δράττομαι της ευκαιρίας της επετείου του "Πολυτεχνείου", για ν' αναφερθώ στο τόσο επίκαιρο σύνθημα και αίτημα, της τότε άσπιλης και σήμερα πλήρως διεφθαρμένης γενιάς του, "ψωμί, παιδεία, ελευθερία".
Σύνθημα που υλοποίησε στην συνέχεια  εκείνη η γενιά, εμπράκτως, καθοδηγώντας την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια, διαβρώνοντας εαυτούς και αλλήλους.
Είναι η γενιά εκείνη που γκρέμισε την δικτατορία για να διαμορφώσει τη δική της παντοκρατορία στη χώρα, εξαργυρώνοντας με το αζημίωτο την στάση της.
Η γενιά που κυβέρνησε την χώρα για 30 και πλέον έτη, που έδωσε αξία στη λέξη ελευθερία μεν, φτάνοντας την στην ασυδοσία δε. Η γενιά που έδωσε νόημα στην δημοκρατία μεν, φτάνοντας την στην αυθαιρεσία δε. Η γενιά που έδωσε ουσία στην δικαιοσύνη μεν, φτάνοντας την στην ατιμωρησία. Η γενιά που έλεγξε τα δημόσια αγαθά κι υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας μεν, φτάνοντας στην ανεξέλεγκτη δημόσια σπατάλη υπέρ της και των ημετέρων της δε.
Τεράστιες οι ευθύνες της και πιθανώς κι αποκλειστικές, τόσο για τα καλά, όσο και για τα κακώς κείμενα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας .
Μετά από 38 χρόνια από την επέτειο και 37 από την δικτατορία, μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, ότι η ζυγαριά γέρνει υπερβολικά προς την αποτυχία αυτής της γενιάς, με ολέθρια τα αποτελέσματα της και φανερά πια όσο ποτέ, σήμερα.
Η σημερινή κοινωνία είναι ένα δημιούργημα καθ' εικόνα και ομοίωση εκείνης της γενιάς, της γενιάς των σημερινών 55άρηδων έως 70άρηδων. Της γενιάς που ποδηγέτησε, με παρακαταθήκη τα γεγονότα του "Πολυτεχνείου", την ελληνική κοινωνία κι άφησε σε δεύτερο ρόλο τις επόμενες γενιές. Ως εδώ πια.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση του Ευρώ, ξεγύμνωσε οριστικά και αμετάκλητα την γενιά που ευθύνεται για το χάλι που έχει επιφέρει στην χώρα.
Κύριοι αποτύχατε κι αποχωρήστε πάραυτα. Παπανδρέοι παντός είδους, Σαμαράδες, Λαλιώτηδες, Τσοχατζόπουλοι, Παπαδήμοι και λοιποί. Σπίτια σας.
Ώρα να αναλάβουν οι επόμενες γενιές, με την ελπίδα να δικαιώσουν τις προσδοκίες που μετά από 38 χρόνια είναι ίδιες... προσδοκίες για ψωμί, παιδεία κι ελευθερία που κάπου χάθηκαν στις λάθος επιλογές, στην διάβρωση και την σήψη που επέφερε η γλύκα της εξουσίας στη γενιά του "Πολυτεχνείου".
Το "Πολυτεχνείο" ΖΕΙ, πιο επίκαιρο κι αναγκαίο από ποτέ!!!!!!

1 σχόλιο: